6 tips voor de nieuwe puppy-ouder

pexels-tdcat-59523

Er komt een puppy in huis? Gefeliciteerd! De komst van een puppy is een belangrijke en leuke gebeurtenis, maar het brengt ook de nodige veranderingen met zich mee. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe fase soepel verloopt, voor zowel jou als je schattige viervoeter, delen we graag zes waardevolle tips om je op weg te helpen in puppyland.

1. Benodigheden voor je puppy

  • Voeding: Hoogwaardig puppyvoer dat geschikt is voor de leeftijd, grootte en ras van je puppy
  • Drink- en voerbakjes: Kies stevige en gemakkelijk schoon te maken bakjes
  • Mand, kussen of bench: Een comfortabele slaapplek voor je puppy
  • Halsband en riem: Voor wandelingen en training
  • Kam en borstel: Voor vachtverzorging.

Foodsy4 heeft alles al uitgezocht en kan daardoor een puppypakket samenstellen dat precies aansluit bij de wensen en behoeftes van je pup. Wil je bepaalde producten uitsluiten of juist extra’s toevoegen aan het pakket? Dat kan! Bekijk de speciale pagina om te zien hoe het bestellen van een puppypakket werkt. 


2. Veilige omgeving

Zorg voor een veilige en puppy-proof ruimte in huis. Een bench waar je vriendje in kan slapen of zich terug kan trekken kan heel handig zijn. Bekijk je woning eens goed. Staan er gevaarlijke voorwerpen op puppy-hoogte? Of heb je giftige planten in je woning staan? Je puppy hoeft niet direct door je hele huis te kunnen lopen. Laat je puppy rustig kennismaken met verschillende ruimtes in huis. Begeleid hem/haar en zorg voor positieve ervaringen.

3. Dierenartsbezoek

Zoek een dierenarts waar jij een goed gevoel bij hebt en plan een eerste controle. Vraag naast een algemene check naar vaccinatieschema’s en ontworming. Zo leg je een goede basis voor de gezondheid van je puppy.


4. Training en socialisatie

Zodra je puppy thuis is, kan je direct starten met zindelijkheidstraining. Begin met het trainen van je puppy om buiten zijn behoefte te doen en beloon je pup bij goed gedrag met complimentjes.

Door heel Nederland worden puppytrainingen en socialisatielessen gegeven. Naast dat het goed is om zelf de basiscommando’s zoals zit, lig en hier te leren aan je pup is een cursus ook een aanrader om eventuele problemen te voorkomen. Ook hier geldt weer dat bij goed gedrag complimentjes en trainingssnacks gegeven mogen worden.


5. Tijd en toewijding

Besef dat een puppy veel aandacht en tijd vraagt. Investeer in het opbouwen van een sterke band door samen te spelen, trainen, knuffelen en het geven van positieve aandacht. Het geduld dat je hierin steekt, wordt beloond met een levenslange vriendschap.

6. 3 keer de R

Rust, regelmaat en reinheid. Dat geldt voor kinderen, maar zeker ook voor puppy’s.
Wanneer je puppy thuiskomt, kan dit een overweldigende ervaring zijn, zowel voor jou als voor de puppy zelf. Geef je nieuwe vriendje de tijd om te wennen aan zijn omgeving. Creëer een rustige en geruststellende sfeer.
Regelmaat kan je puppy vinden door het volgen van een vast voedingsschema. Bouw daarnaast een routine op voor spelen en slapen.
De R van reinheid staat volgens ons bij je puppy voor de gezondheid en het welzijn van je nieuwe huisgenoot. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, goede voeding en regelmatige verzorging. Dit alles draagt bij aan een gelukkige en gezonde puppy.


Met deze tips ben je goed op weg naar een succesvolle start met je nieuwe huisgenoot. Geniet van elke speelse staartkwispel, elke natte neuskus en elke liefdevolle blik. Welkom in de wondere wereld van puppy’s!